بالا و پایین رستوران داری در عمان

رستورانهای مسقط - عمان ترید

بالا و پایین رستوران داری در عمان

اگر قصد دارید در عمان رستوران باز کنید و در بخش رستوران در عمان سرمایه گذاری کنید، توصیه میکنیم این مطلب را با دقت مطالعه کنید.چه تعداد رستوران در شهر مسقط وجود دارد؟ چه مدل غذاهایی بیشترین مصرف را در عمان دارند؟ چند رستوران در عمان در حال تاسیس میباشند؟ درامد رستورانهای عمان چقدر است؟ آیا غذا خوردن در رستوران در عمان شامل مالیات میشود؟ عمانیها چقدر پول صرف غذا خوردن در رستوران میکنند؟

رستوران ایرانی در مسقط عمان

وضعیت عمومی رستورانها در عمان

رستورانهای زیادی در عمان وجود دارند و از آنجا که بسیاری از آنها درامد چندانی ندارند، بسیاری از صاحبان رستورانها مجبورند تا رستوران خود را تعطیل کنند. وقتی در خیابانهای مسقط قدم میزنید به راحتی میتوان ببینید که برخی رستورانها فضای خالی برای گرفتن مشتری بیشتر ندارند و در کنار آنها رستورانی وجود دارد که کاملا خالی است! اما چرا؟

یکی از رستورانهای معروف عمان که با سرمایه گذاری مناسبی ۶ سال پیش شروع به کار کرده بود و غذاهایی کاملا به سبک آمریکایی  ارایه میکرد، از ۸۰۰ ریال درامد در روز ظرف حدود ۵ سال، به ۸۰ ریال درامد در روز رسیده است.

شرایط افتتاح رستوران در مسقط

عرضه و تقاضا در صنعت رستوران در عمان

کشور عمان از بیزنس های کوچک و متوسط (SME) حمایت میکند. تنها در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۰،۰۰۰ استارت آپ عمانی شروع به فعالیت کرده اند که بر طبق آمار تحلیلی، حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد این تعداد در فکر بازگشایی رستوران و اجرای ایده هایی در این بخش بوده اند.

علاوه بر این، تعداد کامیون های غذا و اصطلاحا رستوران های سیار نیز در مسقط در حال افزایش است. این آشپزخانه های سیار در عرض ۳ هفته میتوانند راه اندازی شوند و مجوز ۱ ساله خود را از شهرداری مسقط دریافت کنند که کار دشواری نیست. بیشتر استارت آپهای خوراکی و فود تراک ها از یک منو مشابه پیروی میکنند: برگر و کباب (که در عمان به صورت سیخ های گوشت کوچک چوبی عرضه میشود و به آن مشکاک میگویند).

اما مهمترین عاملی که در این میان نادیده گرفته میشود، بحث عرضه و تقاضاست. صنعت غذا و خوراکی همواره مورد نیاز است، اما اگر مصرف کننده ها در یک منطقه به تعداد کافی نباشند یا تعداد زیادی رستوران در یک مکان باشند، این موازنه به هم میخورد. به همین منظور پیش از تاسیس رستوران در عمان باید محاسبات خود را منطقی کنید.

به عنوان مثال جمعیت شهر مسقط حدود ۱،۷ میلیون نفر میباشد. اما از این تعداد، تنها حدود ۸۰۰،۰۰ نفر هستند که قدرت خرید داشته و برای غذا خوردن در بیرون هزینه میکنند. بیش از ۲۰،۰۰۰ رستوران، فست فود و فود تراک در شهر مسقط وجود دارند. این به آن معناست که حدودا به ازای هر ۴۰ نفر یک رستوران وجود دارد که به معنای اشباع این بازار است! به همین دلیل بسیاری از رستورانهایی که در مسقط باز میشوند پس از چند ماه مجبورند بیزنس خود را تعطیل کنند.

رستوران در مسقط

دلایل شکست رستورانها در عمان

علاوه بر مشکلات آورده شده در بالا، عامل دیگری که در شکست این رستورانها تاثیر دارد، تصمیم گیری از روی احساسات، ارایه غذاها بر اساس پسند و ذائقه شخصی و عدم انجام تحقیقات دقیق میباشد. علاقه و عشق به کار بسیار با اهمیت است، اما اگر تحقیق، مطالعه و شناخت درستی از بازار در آن دیده نشده باشد باعث شکست میشود. عواملی که شما را از این دسته خارج میکنند عبارتند از ارایه غذای خوب، قیمت مناسب و غذای با کیفیت.

یک آمار جالب نشان میدهد که حدودا ۲۳ درصد رستورانهایی که در عمان باز میشوند، ظرف ۴ سال رستوران خود را تعطیل میکنند!

در زمینه رستوران در عمان، به طور ذهنی وقتی با یک مدل موفق مواجه میشویم، سعی میکنیم تا همان مسیر را که قبلا اثبات شده در پیش بگیریم. اما به پشتوانه و سختی هایی که آن مدل موفق برای رسیدن به این هدف پشت سر گذاشته توجه نمیکنیم. اگر به عنوان مثال به یک کافی شاپ موفق در یک منطقه برخوردیم، اگر همان مدل را بدون صرف تحقیقات و خلاقیت، در نزدیکی آنجا به کار ببریم، به احتمال قوی با شکست همراه خواهیم بود.

دانایی تواناییست. هرچه بیشتر در زمینه رستوران داری و بالا و پایین های آن بدانید و تحقیق کنید، احتمال موفقیت شما بیشتر است.

اگر رستورانی در عمان تاسیس کردید، هوای کارمندانتان را داشته باشید. ولی اگر مدیریت رستوران را صرفا به کارمندان خود بسپارید، از جزییات کار و سختی ها آگاه نمیشوید و زمینه های شکست تجارت خود در عمان را رقم میزنید.

رستوران های خوب عمان

قدرت خرید عمانیها و خارجیهایی که در عمان زندگی میکنند

در زمینه قدرت خرید عمانیها و خارجیهایی که در عمان کار میکنند، بر اساس آمار میتوان نتیجه گیری کرد که پس از بحران مالی سال ۲۰۱۵ (که قیمت نفت به شدت افت کرد)‌، درآمد کشور عمان نیز به شدت افت کرد که هنوز نتوانسته خود را به سطح قبلی برساند. همین عامل باعث شده تا عمانیها یاد بگیرند که سخت تر پول خرج کنند و پول خود را برای موارد ضروری ذخیره کنند تا اینکه در رستورانها هزینه کنند. همین فرهنگ شامل نیروهای غیر عمانی که در عمان کار میکنند نیز میشود.

غذاهای عمانیها

مالیات در رستورانها

در رستورانهای عمان، غذا شامل مالیات میشود. مثلا یک وعده غذای ۵ ریالی ممکن است ۶ تا ۷ ریال برای شما تمام شود. تورم در عمان حدود ۰.۲ تا ۱.۱ درصد میباشد. این تورم را به مالیات بر روی غذا که شامل مالیات سرویس و مالیات شهرداری میشود اضافه کنید تا بتوانید درک دقیقتری از میزان خرج کردن مشتریان خود داشته باشید.

مطعم عمان

پیشنهاد عمان ترید

در کل پیشنهاد میشود اگر قصد تاسیس و بازگشایی رستوران و فست فود در عمان را دارید، تحقیقات بسیار جدی انجام دهید. قیمت، کیفیت، مکان، تعداد کارمندان، مالیات، نوع غذا، در نظر گرفتن رقبا و و مسایلی از این دست را به دقت وارسی کنید. اگر محاسبات شما منطقی بود کار دست به بازگشایی رستوران بزنید. تصمیمات احساسی نگیرید و به راحتی مایوس نشوید. چون راه سختی در پیش دارید.

 

پیشنهاد میکنیم با سایر رستورانهای عمان صمیمانه به گفتگو بنشینید و از بالا و پایینهای رستوران داری در عمان آگاه شوید. عمان ترید لیستی از رستورانهای عمان را تهیه کرده که میتوانید این لیست را از اینجا دانلود کنید.

همچنین اگر تاجر مواد غذایی، ادویه، زعفران و تولید کننده مواد غذایی هستید، میتوانید محصولات خود را به این رستورانها و یا به بازرگانان بزرگ و واردکننده های مواد غذایی عمان بفروشید. لیست بازرگانان بزرگ مواد غذایی عمان را میتوانید از اینجا دانلود کنید.

 

 

 

1 دیدگاه

  1. عالی بود خدا خیرتون بده خیلی ها نفهمیده عمل میکنن فکر میکنن همه عربها پولدارن ولی عمانی ها قشر ضعیف و متوسط بیشتری دارن اینجا بیشتر دنبال ارزانی هستن تا دیکور قشنگ و تعب خوراکیشون شبیه به ما نیست

    1. سپاس از لطف شما. متاسفانه عدم تحقیق در مورد فرهنگ مصرف عمانیها و صرفا با فرض اینکه چون واحد پول عمان از دلار هم قری تر است باعث شده بسیاری از سرمایه گذاران محاسبات اشتباهی انجام دهند. به همین دلیل ما تلاش میکنیم تا چهره ای واقع بینانه از این کشور به مخاطبان نشان دهیم.

پاسخی بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

*