لیست مناطق آزاد و منطقه ویژه اقتصادی عمان
منطقه آزاد و بندر صحار
کشور عمان دارای موقعیت استراتژیک در منطقه خاورمیانه برای انتقال کالا، کشتیرانی و تجارت با سایر کشورهای منطقه، آفریقا و اروپا میباشد. از این رو برای تصمیم گیری بهتر در زمینه های تجاری، بهتر است نگاه دقیق تری به مناطق آزاد تجاری این کشور داشته باشید تا بتوانید برنامه ریزی جامع تری برای استفاده از خدمات و ظرفیت های تجاری این مناطق انجام دهید.
عمان دارای ۳ منطقه آزاد با نامهای صحار، صلاله و المزیونه و یک منطقه آزاد اقتصادی ویژه با نام دقم میباشد که هر منطقه دارای ویژگیهای منحصر بفرد خود بوده و در زیر به معرفی این مناطق میپردازیم.
منطقه آزاد صحار
منطقه آزاد صحار زیرساخت هایی را برای جذب سرمایه گذاری در زمینه های آهن و فولاد، غذا و لاجستیک (حمل و نقل) ارایه میکند. این منطقه آزاد در مجاورت منطقه صنعتی صحار و بندر صحار قرار دارد. شرکتها در این منطقه آزاد تا ۲۵ سال از مالیات معاف بوده، کاملا از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی برای اجناس وارداتی به این منطقه معاف هستند و خارجی ها ۱۰۰ درصد مالک تجارت خود در صحار هستند.
منطقه آزاد صلاله
منطقه آزاد صلاله سرمایه گذاران در بخش های مواد شیمیایی، فرآیندی، ساخت و تولید، مونتاژ و حمل و نقل را در بر میگیرد که این منطقه آزاد از نظر هزینه های نیروی کار، تاسیسات و زیرساخت، از سایر مناطق آزاد عمان از قیمت های رقابتی تری برخوردار میباشد. منطقه آزاد صلاله دارای خدماتی از قبیل معافیت کامل مالیات بر درآمد تا ۳۰ سال، حقوق و عوارض گمرکی صفر، سرمایه گذاری با هر مبلغی بدون کف و مالکیت کامل شرکت برای خارجیها میباشد.
منطقه آزاد المزیونه
منطقه آزاد المزیونه در منطقه ظفار در جنوب غرب عمان سرمایه گذاران در بخش های بازرگانی، صنایع سبک و بخش خدمات را به خود جذب میکند. این منطقه آزاد دسترسی خوبی به یمن و بازار این کشور دارد. از جمله تسهیلات منطقه آزاد المزیونه، معافیت مالیاتی تا ۳۰ سال، معافیت گمرکی، سرمایه گذاری با هر میزان سرمایه بدون تعیین کف مبلغ و مالکیت کامل شرکت برای خارجیها میباشد. همچنین یمنی ها میتوانند در این منطقه آزاد بدون ویزا کار کنند.
منطقه ویژه اقتصادی دقم
منطقه ویژه اقتصادی دقم در بخش الوسطی (Wusta) در مرکز عمان قرار گرفته، با شهر مسقط ۵۵۰ کیلومتر فاصله دارد و به زودی به یکی از بزرگترین پروژه های منطقه آزاد در خاورمیانه و شمال آفریقا تبدیل میشود. همچنین این منطقه ویژه با داشتن ۸۰ کیلومتر خط ساحلی در دریای عرب (در شرق عمان)، به زودی به یکی از شاهراه ها و مناطق استراتژیک برای کل خاورمیانه، شمال و شرق آفریقا و جنوب آسیا بدل میشود.
دقم دارای بخش های مختلفی از جمله بندر و درای داک کشتی، بندر ماهیگیری و صنایع وابسته، مناطق صنعتی، خدمات لاجستیک، مراکز تجارت و بیزنس، مناطق توریستی، شهر آموزشی، مجتمع های پتروشیمی، شهر جدید دقم و فرودگاه دقم میباشد.
منطقه ویژه دقم تسهیلاتی مانند اجاره زمین با قیمت های رقابتی، ۳۰ سال معافیت مالیاتی، معافیت گمرکی و مالکیت کامل شرکت برای خارجیها را ارایه میکند.
شرکت نفت عمان اویل با همکاری شرکت سرمایه گذاری بین المللی نفت امارات در حال ساخت پالایشگاه نفت در دقم با ظرفیت ۲۳۰،۰۰۰ بشکه در روز میباشند.
بخش درای داک دقم توسط شرکت کره ای دوو مدیریت میشود و در حال حاضر با تمام ظرفیت مشغول به کار است. بندر دقم توسط شرکت بنادر دقم و با همکاری بندر آنتورپ (Antwerp) بلژیک و دولت عمان مدیریت میشود.
بندر دقم | |
منطقه ویژه اقتصادی دقم | |
شرکت درای داک عمان | |
بندر و منطقه آزاد صحار | |
منطقه آزاد المزیونه | |
منطقه آزاد صلاله |